Pastakuddar med ädelostsås

Pastakuddar med ädelostsås
Foto: Tv4

Pastakuddar med ädelostsås

29 ingredienser

1 h

Hemgjorda pastakuddar med ädelostsås och baconströssel kan bli en succé till middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Baconströssel

  • 140 g bacon

Pastadeg

  • 150 g vetemjöl
  • 50 g durumvetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 100 g ricotta
  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 äggula
  • 2 tsk färsk basilika, finhackad

Ädelostsås

  • 500 g champinjoner
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 rödlök
  • 5 g olivolja
  • 5 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 140 g ädelost
  • 1 msk schalottenlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 krm flingsalt

Tomater

  • 400 g körsbärstomater (på kvist)

Ostbröd

  • 1 tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 krm rosmarin
  • 0,5 krm flingsalt

Servering

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Baconströssel
    Skär bacon i små bitar och stek knapriga.
  2. Pastadeg
    Blanda samman mjölsorterna och blanda ner ett ägg i taget. Salta och blanda sist ner vatten.
  3. Knåda ihop degen och låt vila i kyl i 30 minuter.
  4. Fyllning
    Mixa ricotta, riven parmesan, äggula och basilika med en mixerstav.
  5. Pastakuddar
    Skär pastan i bitar. Kavla ut degen och klicka på fyllningen. Lägg sedan ytterligare en utkavlad pastaplatta ovanpå. Tryck till runtom och skär ut kuddarna.
  6. Kokas pastan precis innan servering i 3 minuter.
  7. Ädelostsås
    Skär champinjonerna och vitlöken i skivor. Finhacka rödlök.
  8. Stek hacket i olja och smör i ca 3 minuter.
  9. Häll i grädde, créme fraiche och ädelost. Låt puttra ihop i ca 3 minuter. Blanda ner fond, chiliflakes och salt.
  10. Tomater
    Lägg kvisttomaterna i en form och baka i ugnen i ca 15 minuter.
  11. Ostbröd
    Fördela olivolja, riven parmesan, rosmarin och flingsalt jämt över bröden. Baka i ugnen i ca 4 minuter. Ta ut och skär i smala långa bitar.
  12. Servering
    Koka pastakuddarna i 3 minuter och lägg upp i skålar.
  13. Häll ädelostsåsen över och lägg på de grillade tomaterna, baconsmulet, sallad och stick ner ett bröd på sidan. Servera.