Pastagratäng på nolltid

Pastagratäng på nolltid
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Pastagratäng på nolltid

19 ingredienser

30 m

"Att laga mat till sig själv kan kännas himla tråkigt just för man inte har någon att dela glädjen med. Men jag tycker att det är fint att göra det att ge sig själv den tiden och omtanken. Det här är smidig singel matlagning där du trollar med det du hittar hemma." /Jessica Frej

Ingredienser

portioner1 - 2

Gratäng

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 krm salt
  • 1 krm lökpulver
  • 1 tsk soja (mörk)
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g pasta, okokta pastaskruvar (ca 2,5- 3 dl)
  • 0,5 dl röda linser, okokta

Topping

  • 0,5 dl crème fraîche
  • muskot
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 1 dl ost, riven

Variation

  • mozzarellaost
  • parmesanost
  • Västerbottensost
  • basilika (eller hackad rosmarin)

Gör så här

Gratäng

  1. Blanda ihop allting i en form.

Topping

  1. Blanda ihop crème fraiche, muskot, salt, svartpeppar och vitlök
  2. Bred ut krämen ovanpå gratängen.
  3. Strö över osten och grädda i 20 minuter på 200 grader.

Variation

  1. Variera din rätt genom att använda annan sorts ost, blanda ner lite basilika eller rosmarin, eller välj exempelvis en annan sorts pasta.