5 dl grädde (valfri fetthalt - men ta matlagningsgrädde)
200 g riven ost, valfri sort
färsk basilika, till garnering
salt
peppar
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i bitar.
Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna tills den får lite färg.
Tillsätt vitlök och krydda med curry och smulad buljongtärning.
Tillsätt alla grönsakerna och låt dem fräs med. Salta och peppra.
Lägg först pastan i en ugnsform, lägg därefter över de stekta grönsakerna tillsammans med kycklingen.
Häll på grädden och avsluta med att strö över den rivna osten. Skaka lite på ugnsformen så grädden fördelas jämnt i formen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
Servera med sallad och garnera gärna med en kvist basilika.