5 dl grädde (valfri fetthalt - men ta matlagningsgrädde)
200 g riven ost, valfri sort
färsk basilika, till garnering
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i bitar.
Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna tills den får lite färg.
Tillsätt vitlök och krydda med curry och smulad buljongtärning.
Tillsätt alla grönsakerna och låt dem fräs med. Salta och peppra.
Lägg först pastan i en ugnsform, lägg därefter över de stekta grönsakerna tillsammans med kycklingen.
Häll på grädden och avsluta med att strö över den rivna osten. Skaka lite på ugnsformen så grädden fördelas jämnt i formen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
Servera med sallad och garnera gärna med en kvist basilika.