Pastagratäng med fläskfärs, mozzarella och tomat

134 röster
45 m
4
Pastagratäng med fläskfärs, mozzarella och tomat
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rigatoni
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 krm peperoncini (piri piri)
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 mozzarellaostar (à 140 g)
  • 3 dl grana padano, riven

Gör så här

  1. Koka rigatonin. Hacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna och hacka basilika.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs fläskfärsen tillsammans med fänkålsfröna tills färsen fått rejält med färg. Tillsätt lök, vitlök och peperoncini och låt fräsa tills löken är mjuk. Slå på vitt vin och krossade tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka samman ca 5-10 minuter under lock. Rör ner strimlad basilika och smaka av.
  3. Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen, grovriven mozzarella och hälften av grana padanon. Häll allt i en gratängform och toppa med resten av grana padanon. Gratinera på 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med grönsallad.
20 oktober 2017