Pasta trofie med rotselleri och smör

12 röster
50 m
4-6
Pasta trofie med rotselleri och smör
Foto: Tv4

Hemgjord pasta är både enkelt och väldigt gott! I det här receptet serveras pastan med en smörsås, rotselleri och parmesanost.

50 m
4-6

Du behöver

Pastadeg

  • 400 g durumvetemjöl
  • 2,5 dl vatten, varmt
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 150 g smör
  • 0,3 rotselleri, finstrimlad
  • svartpeppar, nymald
  • salt
  • 0,5 citron
  • 100 g parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pastan till en smidig deg. Plasta in och låt vila 30 minuter.
  2. Nyp små degbitar åt gången och rulla mot bordet eller mellan händerna. Pudra med mjöl och lägg på en plåt.
  3. Koka pastan i rejält med saltat vatten i ca 5 minuter.
  4. Skopa över 3 dl pastavatten i en stor stekpanna och rör i smör till en sås.
  5. Blanda ner rotsellerin och pastan. Krydda med peppar och salt efter smak.
  6. Smaka av med lite pressad citron.
  7. Servera pastarätten direkt toppad med parmesanost.
31 januari 2020