Pasta salsiccia med fänkål
Pasta salsiccia med fänkål
12 ingredienser
30 min
Enkel och smakrik middag med pasta, färsk salsicciakorv, grädde och fänkål som blir klar på ett kick.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta
- 2-3 färska salsicciakorvar (gärna kryddad med fänkål)
- 1 fänkål
- 4 dl vispgrädde
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk torkad dragon
- 50 g parmesanost, finriven (eller annan vällagrad ost)
- vinäger
- olivolja
- salt
- peppar
Till servering
- parmesanost, finriven (eller annan vällagrad ost)
Gör så här
- Snitta korvarna och gröp ut färsen i grova bitar. Stek i en stor stekpanna till gyllene färg.
- Skär fänkålen i skivor. Lägg den i pannan med salsiccian och tillaga ytterligare ca 2 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och riv vitlöken fint.
- Tillsätt vitlök, dragon och grädde i pannan. Låt småkoka ca 5 minuter.
- Sänk värmen och rör i osten.
- Häll av pastan, spara ca 2 dl av pastavattnet.
- Blanda ner pastan i såsen, späd med pastavattnet till lagom konsistens.
- Smaka av med salt, vinäger och nymalen svartpeppar.
- Toppa med finriven ost.