• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta pesto

Pasta pesto
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Pasta pesto

3 steg att laga

10 ingredienser

20 m

”Minns att min mamma lagade mycket pesto när jag var liten och hur exotiskt det kändes med pinjenötter och parmesanost. Sen kom köpe-peston och den blir tyvärr aldrig samma sak. Trots att jag älskar genvägar kan man inte fuska med pesto, den behöver vara nygjord. Men då är det bland det godaste som finns.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter, lätt rostade
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • 3 tomater
  • 2-3 mozzarellaostar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
  2. Mixa (eller mortla) vitlök, basilika, pinjenötter, parmesan, olivolja, salt och peppar.
  3. Vänd runt pastan i peston och servera med hackade tomater och mozzarella i kuber.