Pasta på två ingredienser

koket.se
Pasta på två ingredienser
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Pasta på två ingredienser

12 ingredienser

30 m

Visste du att du kan göra egen pasta på bara mjöl och mangold? Servera den med en hemgjord valnötspesto och rätten är komplett!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Valnötspeston

  • valnötter [ca 50 g]
  • 5 dl basilika, löst packad
  • 2 klyftor vitlök, hackad (små)
  • 1 citron, skalad och pressad (medelstor)
  • 1,5 msk näringsjäst
  • 0,33 dl olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Pasta

  • 130 g mangold (eller babyspenat)
  • 150 g vetemjöl

Servering

  • 0,5 dl pistagenötter, rostade
  • ost

Gör så här

Pesto

  1. Lägg valnötterna i en mixerskål och pulsera tills nötterna är fint smulade.
  2. Tillsätt basilika, vitlök, 1 msk citronsaft, 0,5 tsk citronskal, näringsjäst och 2 msk vatten.
  3. Fortsätt mixa tills du har en slät pasta, skrapa ner massan från sidorna vid behov.
  4. Tillsätt oljan tills peston är slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar efter smak.

Pasta

  1. Koka upp en medelstor kastrull med vatten på medelhög värme. Rör ner 1,5 tsk salt.
  2. Blanda mangold och mjöl i en mixerskål. Pulsera tills en mjuk deg bildas, stanna för att skrapa ner sidorna vid behov.
  3. Ta upp degen och använd händerna för att forma en boll. Platta till bollen till en skiva som är ca 1,5 tum tjock.
  4. Håll skivan ovanför det kokande vattnet. Använd en kökssax för att klippa av ca 1,5 tums degbitar från skivan. Låt dem falla ner i det kokande vattnet.
  5. Koka pastan i ca 5 minuter eller tills bitarna flyter upp till ytan. Sila sedan av.

Servering

  1. Om du vill kan du börja med att rosta pistagenötterna i en stekpanna.
  2. Värm peston i en stor stekpanna på medelhög värme i ca 2 minuter, eller tills den är genomvarm.
  3. Tillsätt mer vatten om du önskar en lösare konsistens.
  4. Tillsätt pastan i peston och koka i ca 1 minut till, eller tills den är varm.
  5. Toppa pastan med rostade pistagenötter och valfri ost.