Pasta med zucchini, vitlök och mozzarella

71 röster
15 m
4

Vegetarisk pasta med få ingredienser men mycket smak. Middagen är serverad på en kvart!

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 400 g linguini
  • 1 zucchini
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1-2 peperoncino
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • 2 nävar rucola
  • 0,5 citron
  • 125 g buffelmozzarella

Gör så här

  1. Koka linguinin i saltat vatten tills den är al dente.
  2. Dela zucchinin två gånger på längden en gång och skär den sedan i tunna kvartar. Strimla vitlöken och löken fint.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs zucchini, vitlök och peperoncino långsamt på medelvärme tills zucchinin är mjuk och börjar få lite färg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Sväng runt med den färdigkokta pastan, vänd runt rucola samt saft- och rivet skal från citron. Toppa pastan med riven buffelmozzarella och servera genast.
25 maj 2015

Fler goda recept