Pasta med zucchini, vitlök och mozzarella

Pasta med zucchini, vitlök och mozzarella
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pasta med zucchini, vitlök och mozzarella

92

11 ingredienser

15 m

Vegetarisk pasta med få ingredienser men mycket smak. Middagen är serverad på en kvart!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g linguine
  • 1 zucchini
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1-2 peperoncini
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 60 g rucolasallad
  • 0,5 citron
  • 125 g buffelmozzarella

Gör så här

  1. Koka linguinin i saltat vatten tills den är al dente.
  2. Dela zucchinin två gånger på längden en gång och skär den sedan i tunna kvartar. Strimla vitlöken och löken fint.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs zucchini, vitlök och peperoncino långsamt på medelvärme tills zucchinin är mjuk och börjar få lite färg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Sväng runt med den färdigkokta pastan, vänd runt rucola samt saft- och rivet skal från citron. Toppa pastan med riven buffelmozzarella och servera genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer