Pasta med tomatsås på färska tomater
Pasta med tomatsås på färska tomater
12 ingredienser
Dante kombinerar två italienska klassiker till pastarätter - arrabiata och amatriciana - och skapar en busenkel pasta med färska tomater, chili, vitt vin och pancetta. En snabblagad och fräsch pastarätt för dig som är sugen på italienska smaker.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 90 g pancetta
- 500 g körsbärstomater
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl vitt vin
- 6 piri piri
- 100 g parmesanost
- 1 citron
- 1 kruka färsk basilika
- strösocker
- salt
Till servering
- 4 port linguine
Gör så här
- Halvera tomaterna.
- Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek pancettan i oljan. Tillsätt vitlöken och fräs lätt.
- Vänd ner tomater och häll på vitt vin, låt puttra ca 15 minuter.
- Smaka av med salt, piri piri och ev en nypa socker.
- Koka pastan 1-2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
- Lyft upp pastan ur kastrullen och lägg direkt i såsen, tillsätt också en skvätt av pastavattnet.
- Smaka av en sista gång med citron, salt och ev lite socker.
- Lägg upp och toppa med färskstrimlad basilika och riven parmesan.