Pasta med svartkålspesto och honungsrostad panko
Pasta med svartkålspesto och honungsrostad panko
11 ingredienser
30 min
Pasta pesto med en twist där peston görs på svartkål och fetaost istället för basilika och parmesan. Vid servering toppas rätten med pankoströbröd som stekts i honung och olivolja. En perfekt matchning mellan sött och salt!
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 350 g spaghetti
Svartkålspesto
- 200 g svartkål
- 150 g fetaost
- 25 g pankoströbröd
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron, skal och saft
Honungsrostad panko
- 0,5 dl pankoströbröd
- 1 msk honung
- olivolja, till stekning
- salt
Gör så här
- Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på förpackningen.
- Ansa kålen genom att plocka bladen från stjälken. Mixa bladen med fetaost (lägg undan ca 1/3 fetaost till servering), olivolja, vitlök, panko, finrivet skal från citron och pressad citronsaft. Smaka av med svartpeppar.
Honungsrostad panko
- Stek pankon i olivolja i en stekpanna tills den är krispig. Tillsätt honungen mot slutet och smaka av med salt.
- Blanda peston med pastan, tillsätt eventuellt lite vatten om det känns torrt.
- Servera och toppa med pankon och smulad fetaost.