Pasta med skaldjur i peruansk chilisås

Pasta med skaldjur i peruansk chilisås
Foto: TV4

Pasta med skaldjur i peruansk chilisås

8

3 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Varmrätt med räkor, musslor och bläckfisk i en tomatbaserad sås smaksatt med chilisåser från det peruanska köket. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 port pasta
  • 200 g räkor med skal
  • 200 g pilgrimsmussla
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g bläckfisk, frysta bläckfiskringar
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • paprikapulver
  • 3 msk Aji panca sås
  • 3 msk Aji amarillo sås
  • soja
  • vitt vin
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök, tomat och vitlök. Häll 2 msk olja i en panna och stek det hackade tillsammans med chilisåser och paprikapulver. Tillsätt vin och låt koka 10 minuter.
  3. Tillsätt skaldjuren och låt koka kort tills skaldjuren är färdiga. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera tillsammans med pastan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer