Pasta med sardeller och broccoli

Pasta med sardeller och broccoli
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Pasta med sardeller och broccoli

8

6 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Vardagspasta på bara fem ingredienser, men med massor av smak! Perfekt att laga när middagen ska gå extra snabbt. ​

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 2 burk sardellfiléer i olja (à 80 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g pecorinoost, finriven
  • olivolja, extra virgin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala broccolistammarna i och skär i mindre bitar. Skär buketterna i mindre bitar.
  2. Stek broccolin (stam och buketter) i 2 msk olivolja i en stekpanna tills de har fått lite färg. Salta och peppra.
  3. Häll av oljan från sardellerna. Skär sardellerna in mindre bitar.
  4. Koka upp en kastrull med vatten med 10 g salt per liter vatten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara 2 dl av pastavattnet.
  5. Blanda den avhällda pastan med pastavattnet och broccolifräset, låt allt bli varmt. Ta från värmen och blanda ner sardeller och finriven ost, spara lite ost till garnering.
  6. Lägg upp och toppa med riven ost och mal över lite svartpeppar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer