Pasta med salami och oliver

41 röster
30 min
4

Enkel och lättlagad pastarätt med massor av smak från salami och oliver. Peperoncinin kan ersättas med chiliflakes.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rigatoni eller penne
  • 400 g körsbärstomater
  • 200 g salami
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 1 kruka oregano, finhackad
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 4 msk färskriven pecorinoost
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar och salamin i små tärningar eller tunna strimlor. Spara några salamistrimlor, ca 25 g, för att strö över vid servering.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök, skalad vitlöksklyfta och peperoncino. Låt allt fräsa ett par minuter. Blanda i tomater, oregano och salt. Låt såsen koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt salami och oliver och låt såsen puttra på låg värme i ytterligare 3-4 minuter. Ta upp vitlöken och kasta den. Smaka av.
  4. Häll av pastan och låt den rinna av i ett durkslag, spara lite av kokvattnet att späda såsen med. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt tomatsåsen och lite av pastavattnet. Rör om noga tills allt blandats ordentligt. Smaka av med salt.
  5. Servera pastan överströdd med salamistrimlor och pecorino. Servera genast.
6 oktober 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept