Pasta med rotselleri, pancetta och krasse

POPULÄRT
koket.se
Pasta med rotselleri, pancetta och krasse
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Pasta med rotselleri, pancetta och krasse

9 ingredienser

30 min

En ypperlig pastarätt att laga mitt i veckan-rätt som du gör på få ingredienser och nästan ingen tid alls.

WW ViktVäktarna

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 350 rigatoni (t ex rigatoni)
  • 400 g rotselleri, skalad
  • 160 g pancetta, tärnad
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • smör, till stekning
  • salt

Till servering

  • 1 ask krasse
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare än angiven tid på förpackningen.
  2. Fräs pancettan på medelhög temperatur i smör i en stekpanna.
  3. Skala och skär rotsellerin i 0,5-1 cm små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Tillsätt rotsellerin och vitlök i pannan när pancettan fått gyllene färg. Fräs i ca 8 minuter, rör om då och då.
  5. Häll av pastan men spara lite av pastavattnet. Tillsätt pastan och rör om, tillsätt även lite pastavatten om det blir för torrt.
  6. Tillsätt finrivet citronskal samt citronsaft. Smaka av med salt.
  7. Lägg upp och toppa med finriven parmesan och krasse.