Pasta med rotselleri, pancetta och krasse
Pasta med rotselleri, pancetta och krasse
9 ingredienser
30 min
En ypperlig pastarätt att laga mitt i veckan-rätt som du gör på få ingredienser och nästan ingen tid alls.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 350 rigatoni (t ex rigatoni)
- 400 g rotselleri, skalad
- 160 g pancetta, tärnad
- 3 klyftor vitlök
- 0,5 citron, finrivet skal och saft
- smör, till stekning
- salt
Till servering
- 1 ask krasse
- parmesanost
Gör så här
- Koka pastan 1 minut kortare än angiven tid på förpackningen.
- Fräs pancettan på medelhög temperatur i smör i en stekpanna.
- Skala och skär rotsellerin i 0,5-1 cm små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
- Tillsätt rotsellerin och vitlök i pannan när pancettan fått gyllene färg. Fräs i ca 8 minuter, rör om då och då.
- Häll av pastan men spara lite av pastavattnet. Tillsätt pastan och rör om, tillsätt även lite pastavatten om det blir för torrt.
- Tillsätt finrivet citronskal samt citronsaft. Smaka av med salt.
- Lägg upp och toppa med finriven parmesan och krasse.