Pasta med ricotta, tomat och bönor

NYHET
Pasta med ricotta, tomat och bönor
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Elin Oresten
Elin Oresten

Pasta med ricotta, tomat och bönor

11 ingredienser

15 min

"En enkel pasta som är full av smak! Citron tillsammans med basilika och tomat är en oslagbar kombination. Dessutom innehåller rätten mycket näring från både ricotta och bönor." /Elin Oresten

Ingredienser

6 - 8 barnportioner
  • 350 g pasta fusilli
  • 350 g körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja (till stekning)
  • 1,5 dl färsk basilika, hackad (+ ev. till servering)
  • 250 g ricotta
  • 0,5 citron (stor)
  • 1 tsk salt (för barn över 1 år)
  • svartpeppar
  • 1,5 dl vita bönor, kokta
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, dock utan salt till en bebis under 1 år.
  2. Skär tomaterna i kvartar och finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olivolja. Stek tomater och vitlök på medelvärme. Låt det puttra i några minuter.
  4. Lägg i basilikan och rör om. Tillsätt ricotta och citronsaft. Blanda väl och tillsätt eventuellt saltet. Peppra efter smak och blanda sist i bönorna. Ta pannan från värmen.
  5. Blanda ricottasåsen med nykokt pasta. Toppa med riven parmesan och eventuellt lite mer basilika.

Från 6 till 9 månader:
Servera pastaskruvarna som de är och mosa bönorna i såsen.

Från 9* till 12 månader:
Skär pastaskruvarna i mindre bitar, platta till bönorna.

Från 12 månader och uppåt:
Servera pastaskruvarna och bönorna som de är.

*Från när bebisen utvecklat ett pincettgrepp