Pasta med ratatouille

Pasta med ratatouille
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta med ratatouille

12 ingredienser

När grönsakerna är som bäst passar det bra att laga ratatouille. Serverad med pasta är det en hel måltid. Här har vi valt stortelli, men även penne eller fusilli är utmärkta till ratatouille.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 350 g stortellipasta
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 1 gul lök
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 1 gul paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, att fräsa i

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala löken, ansa zucchini, aubergine och paprika. Skär alla grönsaker i grova bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olivolja. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Pressa ner vitlöken och krydda med oregano, timjan, salt och peppar. Låt sjuda i ca 30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera pastan till den heta ratatouillen.