Pasta med kycklinglever och champinjoner

0 röster
4
Pasta med kycklinglever och champinjoner
Foto: TV4

Djupfryst kycklinglever är toppen att ha på lut i frysen. Av den lagar du till exempel en läcker pastarätt. Bjud riven ost till. Svartpepparkvarn bör finnas på bordet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 100 g bacon
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 1 dl hönsbuljong
  • 4 portioner pasta
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • riven ost

Gör så här

  1. Skär levern i bitar. Skär baconet i tunna strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka eller klipp persilja och gräslök. Rensa och skiva champinjonerna.
  2. Fräs baconet någon minut och lägg sedan i lök och vitlök. Öka värmen, tillsätt champinjonerna och 1 msk smör. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan persilja och buljong. Smaka av med 1/2 tsk salt och lite peppar. Rör om och låt alltsammans puttra på svag värme i 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Fräs levern i smör och stek den i 5 minuter. Rör om några gånger. Häll levern i grytan med svamp- och baconröran. Rör om försiktigt. Blanda till sist ner gräslöken. Lägg pastan i en varm skål och häll röran över. Bjud riven ost till.
11 maj 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept