Pasta marinière

4 röster
25 m
4

Enkel, gräddig pasta med vitvinskokta blåmusslor, lök och chili.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g linguine
  • 1 bananscharlottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 citron, pressad saft
  • salt och peppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Tvätta musslorna väl, dra va skägget och skrubba dem väl under rinnande vatten. Knacka dem försiktigt mot diskbänken, kasta de som inte sluter sig. Rensa även bort trasiga musslor.
  2. Koka pastan en minut mindre än instruktionerna på paketet.
  3. I en traktörpanna eller djup stekpanna, stek lök och vitlök i smör till de blivit mjuka. Höj värmen och tillsätt musslorna och låt fräsa i någon minut. Häll sedan på vinet och åt puttra i ca 2 minuter under omrörning till musslorna öppnat sig. Lyft över musslorna på en tallrik, lägg folie över.
  4. Häll på grädden i spadet som är kvar i traktörpannan och låt puttra i 3-4 minuter. Vänd sedan ner pastan, musslorna, chili och bladpersilja. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Servera genast!
22 maj 2015

Fler goda recept