Pasta Limone
Pasta Limone
12 ingredienser
20 m
En krämig pasta med citron, vitklök och cashewparmesan är en vegansk rätt som kommer gör sig perfekt till vardagsmiddag.
Ingredienser
- 4 klyftor vitlök
- 2 citroner, zest från 2 och juice från 1
- 0,5 dl persilja
- 500 g linguine
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 50 g veganskt smör
- 1,5 dl cashewparmesan
- salt
Cashewparmesan
- 3 dl cashewnötter
- 1 dl näringsjäst
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skala och skiva vitlöken tunt.
- Riv skalet av 2 citroner. Finhacka persiljan.
- Börja koka din pasta, när den är klar kommer såsen vara klar!
- Fräs vitlök, chiliflakes och tre fjärdedelar av citronzesten i olivolja och smör på låg värme. Du vill inte bryna löken, bara göra den mjuk.
- När du har 2 minuter kvar på pastan häller du över 2–3 dl pastavatten samt pastan i stekpannan och rör om så allt blandas. Låt pastan koka klart i stekpannan och blanda runt pastavattnet med fettet så det blir en krämig sås.
- När pastan är al dente så blanda ner cashewparmesanen och persiljan. Rör så det blir en krämig och god sås. Späd med eventuellt mer pastavatten om det blivit för tjockt.
- Avsluta med att smaka av med salt samt toppa med det sista av citronzesten och servera!
Cashewparmesan
- Mixa ihop allt till ett fint pulver.