Pasta capricciosa

Pasta cappricciosa
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Pasta capricciosa

22

11 ingredienser

20 min

Gillar du pizza capricciosa? Ja, men då måste du ju bara testa Jennies krämiga och lättlagade pasta med precis de smaker som favoritpizzan har. 

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost (t ex prästost)
  • 150 g rökt skinka
  • 1 kruka färsk oregano
  • matolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka spaghetti al dente i saltat vatten, gärna 1 minut kortare än vad anvisningen på förpackningen säger.
  2. Häll av och spara lite av pastavattnet.
  3. Fräs champinjoner i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök och hela körsbärstomater. Låt fräsa ca 1 minut. Häll på grädden och låt allt koka upp.
  4. Tillsätt ost och skinka och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg i spaghetti och lite pastavatten i stekpannan. Rör om och låt puttra ihop med såsen i 1 minut. Strö på lite färsk oregano och servera genast!