Pasta amatriciana
Pasta amatriciana
9 ingredienser
20 min
En lite bortglömd klassiker från Italien med få ingredienser och massor av smak.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 400 g bucatini, eller spaghetti
- 200 g griskind, eller pancetta
- 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g)
- 1 dl torrt vitt vin
- 75 g pecorinoost
- chiliflakes
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
- Skär griskinden i små tärningar. Stek tärningarna i en stekpanna tills de är knapriga. Lyft upp köttet och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i pannan.
- Häll vinet i pannan och låt koka någon minut. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med chilflakes, salt och peppar.
- Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1-2 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
- Blanda den avhällda pastan i tomatsåsen. Tillsätt pastavattnet och lite olivolja. Rör om och låt koka ihop någon minut. Rör ner griskinden i såsen.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar.