Pasta alla norma
Pasta alla norma
9 ingredienser
30 min
Pasta alla norma är en klassisk italiensk pastarätt med få ingredienser men med fantastiskt goda smaker. Byt ut den lagrade ricottan i receptet mot fetaost om du inte hittar!
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche)
- 2 aubergines
- 2 klyftor vitlök
- 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano)
- olivolja (extra virgin)
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka basilika
- ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
Gör så här
- Mosa tomaterna i en bunke. Skala vitlöken och häll i olivolja i en kastrull.
- Stek en vitlöksklyfta tills den är gyllene. Tillsätt tomaterna, salt och lite färsk basilika. Låt koka på medelvärme, rör om då och då.
- Skiva den andra vitlöksklyftan tunt och lägg åt sidan.
- Tärna auberginen. Hetta upp en djup stekpanna med ca 1 dl olivolja. Stek auberginen på medelvärme tills den blir gyllene. Salta och peppra.
- Tillsätt den skivade vitlöken och stek tills den får lite färg. Stäng av värmen.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda under tiden ihop auberginen med tomatsåsen.
- Häll av pastavattnet och blanda i pastan med tomatsåsen, olivolja och salt och peppar, blanda ihop ordentligt, smaka av.
- Servera med färsk basilika och riven ricotta salata.