Pasta alla norma

POPULÄRT
koket.se
Pasta alla norma NY
Foto: TV4
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Pasta alla norma

9 ingredienser

30 min

Pasta alla norma är en klassisk italiensk pastarätt med få ingredienser men med fantastiskt goda smaker. Byt ut den lagrade ricottan i receptet mot fetaost om du inte hittar!

Se Isabella Morrone laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche)
  • 2 aubergines
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano)
  • olivolja (extra virgin)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)

Gör så här

  1. Mosa tomaterna i en bunke. Skala vitlöken och häll i olivolja i en kastrull.
  2. Stek en vitlöksklyfta tills den är gyllene. Tillsätt tomaterna, salt och lite färsk basilika. Låt koka på medelvärme, rör om då och då.
  3. Skiva den andra vitlöksklyftan tunt och lägg åt sidan.
  4. Tärna auberginen. Hetta upp en djup stekpanna med ca 1 dl olivolja. Stek auberginen på medelvärme tills den blir gyllene. Salta och peppra.
  5. Tillsätt den skivade vitlöken och stek tills den får lite färg. Stäng av värmen.
  6. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Blanda under tiden ihop auberginen med tomatsåsen.
  8. Häll av pastavattnet och blanda i pastan med tomatsåsen, olivolja och salt och peppar, blanda ihop ordentligt, smaka av.
  9. Servera med färsk basilika och riven ricotta salata.