Pasta alla norma

POPULÄRT
Pasta alla norma NY
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Pasta alla norma

11

9 ingredienser

30 min

Pasta alla norma är en klassisk italiensk pastarätt med få ingredienser men med fantastiskt goda smaker. Byt ut den lagrade ricottan i receptet mot fetaost om du inte hittar!

läs mer
Sponsrat
Epoq sätt färg på Köket - blått NY

Sätt färg på köket!

5 inspirerande och snygga kök

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche)
  • 2 aubergines
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano)
  • olivolja (extra virgin)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)

Gör så här

  1. Mosa tomaterna i en bunke. Skala vitlöken och häll i olivolja i en kastrull.
  2. Stek en vitlöksklyfta tills den är gyllene. Tillsätt tomaterna, salt och lite färsk basilika. Låt koka på medelvärme, rör om då och då.
  3. Skiva den andra vitlöksklyftan tunt och lägg åt sidan.
  4. Tärna auberginen. Hetta upp en djup stekpanna med ca 1 dl olivolja. Stek auberginen på medelvärme tills den blir gyllene. Salta och peppra.
  5. Tillsätt den skivade vitlöken och stek tills den får lite färg. Stäng av värmen.
  6. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Blanda under tiden ihop auberginen med tomatsåsen.
  8. Häll av pastavattnet och blanda i pastan med tomatsåsen, olivolja och salt och peppar, blanda ihop ordentligt, smaka av.
  9. Servera med färsk basilika och riven ricotta salata.