Pasta Alfredo med kyckling
Pasta Alfredo med kyckling
13 ingredienser
En svårslagen pasta som passar alla dagar i veckan - en krämig och god pasta Alfredo med kyckling, vitlök och grädde.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 2 kycklingfiléer
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 bananschalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör, att steka löken i
- 100 g färskost
- 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
- 1,5-2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 dl parmesanost, riven
- salt
- svartpeppar, Nymalen
Topping
- färsk persilja, finhackad
Gör så här
- Halvera kycklingfiléerna till 4 tunna filéer. Vänd i mjölet, salta och peppra.
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs mjukt i en stekpanna på medelhög värme tills löken blir mjuk och glansig.
- Tillsätt färskost, grädde och kycklingfond. Låt puttra ihop.
- Stek kycklingen gyllene i smör.
- Vänd ned riven parmesan i såsen. Skär kycklingen i snygga skivor.
- Blanda pastan med såsen och lägg kycklingen ovanpå vid servering. Toppa med finhackad färsk persilja.