Pasta Alfredo med kyckling

POPULÄRT
koket.se
Pasta Alfredo med kyckling
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Pasta Alfredo med kyckling

13 ingredienser

En svårslagen pasta som passar alla dagar i veckan - en krämig och god pasta Alfredo med kyckling, vitlök och grädde.

WW ViktVäktarna

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör, att steka löken i
  • 100 g färskost
  • 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
  • 1,5-2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, Nymalen

Topping

  • färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Halvera kycklingfiléerna till 4 tunna filéer. Vänd i mjölet, salta och peppra.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Fräs mjukt i en stekpanna på medelhög värme tills löken blir mjuk och glansig.
  4. Tillsätt färskost, grädde och kycklingfond. Låt puttra ihop.
  5. Stek kycklingen gyllene i smör.
  6. Vänd ned riven parmesan i såsen. Skär kycklingen i snygga skivor.
  7. Blanda pastan med såsen och lägg kycklingen ovanpå vid servering. Toppa med finhackad färsk persilja.