Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Lemoncurd
1 dl citronsaft, färskpressad
1 äggula
1 ägg
2,5 dl Dansukker Syltsocker
80 g smör
Nötcrumble
0,5 dl sötmandel
0,5 dl hasselnötter
50 g smör
0,25 dl kokos
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl vetemjöl
ca 0,5 krm salt
Passionscheesecake
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk passionsfrukt, saften
Dekoration
färsk citronmeliss
Gör så här
Lemoncurd
Börja med curden så att den får stå till sig. Pressa saften ur citronerna och blanda äggula, ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 3 minuter, tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.
Tillsätt smör i omgångar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Förvara i kylen.
Nötcrumble
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till gyllenbrun färg.
Passionscheesecake
Blanda grädde, färskost och florsocker i en skål och vispa till en hård smet.
Vänd ner saften från passionsfrukten och vispa lite till.
Lägg smeten i en spritspåse och ställ i kylen 1 timme.
Dekoration
Lägg lemoncurden i en spritspåse med liten tyll.
Spritsa ut cheesecaken som toppar i 6 glas och spritsa curden som små toppar runt cheesecaken.