Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble NY
Foto: Dansukker

Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

18 ingredienser

1 h + 2 h i kyl

En härlig dessert på passionscheesecake, lemoncurd och nötcrumble. En dessert som är perfekt att förbereda dagen innan.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Lemoncurd

  • 1 dl citronsaft, färskpressad
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 2,5 dl Dansukker Syltsocker
  • 80 g smör

Nötcrumble

  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 0,25 dl kokos
  • 2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 0,5 krm salt

Passionscheesecake

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 2 msk passionsfrukt, saften

Dekoration

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Lemoncurd

  1. Börja med curden så att den får stå till sig. Pressa saften ur citronerna och blanda äggula, ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 3 minuter, tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.
  2. Tillsätt smör i omgångar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Förvara i kylen.

Nötcrumble

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till gyllenbrun färg.

Passionscheesecake

  1. Blanda grädde, färskost och florsocker i en skål och vispa till en hård smet.
  2. Vänd ner saften från passionsfrukten och vispa lite till.
  3. Lägg smeten i en spritspåse och ställ i kylen 1 timme.

Dekoration

  1. Lägg lemoncurden i en spritspåse med liten tyll.
  2. Spritsa ut cheesecaken som toppar i 6 glas och spritsa curden som små toppar runt cheesecaken.
  3. Strö på nötcrumble och dekorera med citronmeliss.
TIPS!
Fler tips!
Rabarberlemonad

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer