• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Påsktiramisú

Påsktiramisú
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Påsktiramisú

4 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Chokladägg fyllda med en ljuvlig äggkräm smaksatt med marsalavin blir en ritkigt uppskattad efterrätt till påsk! Pudra med kakao och de påminner precis om tiramisú.

Ingredienser

portioner14 - 16 portioner
  • 6 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl marsalavin
  • 500 g mascarpone
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3 äggvitor
  • 8 Kinderägg
  • kakao, att pudra över

Gör så här

  1. Vispa äggulorna, sockret och marsalavinet över vattenbad tills den når 83 grader. Lägg i isbad.
  2. Blanda ner mascarponeosten och maizenan när krämen svalnat.
  3. Vispa äggvitorna tills det ser ut och beter sig som raklödder. Vänd därefter ner den vispade äggvitan i mascarponekrämen. Lägg i spritspåse.
  4. Dela kinderägg i hälften. Spritsa mascarponekrämen i ägghalvorna. Pudra över kakao.