Påskbakelse

koket.se
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Påskbakelse

12 ingredienser

30 m

Vad sägs om en smarrig påskbakelse? Den här versionen med glass och sylt är en solklar fullträff!

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 180 g vetemjöl (bagerivetemjöl)
  • 60 g majsstärkelse
  • 50 g smör
  • 240 g äggula
  • 60 g strösocker
  • 360 g äggvita
  • 1 tsk citron, saft
  • 150 g strösocker
  • sylt (eller marmelad)
  • glass

Servering

  • maräng
  • godis

Gör så här

  1. Sikta mjölsorterna på ett papper.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa äggula och socker skummigt.
  4. Vispa äggvita, citron och socker till maräng.
  5. Vänd ner äggulesmeten i marängen tillsammans med mjölet. Vänd slutligen i smöret.
  6. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och baka på 210 grader, 6-8 minuter. Håll uppsikt!
  7. Vänd upp kakan direkt på sockrat papper.
  8. Stryk ut valfri sylt eller marmelad på kakan.
  9. Bred även på valfri glass.
  10. Rulla ihop kakan och frys in den.

Servering

  1. Ta fram kakan innan servering och skär upp i bitar.
  2. Spritsa exempelvis lite maräng ovanpå varje bit samt dekorera med kycklingar och ägg.