Påskbakelse
Påskbakelse
12 ingredienser
30 m
Vad sägs om en smarrig påskbakelse? Den här versionen med glass och sylt är en solklar fullträff!
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
- 180 g vetemjöl (bagerivetemjöl)
- 60 g majsstärkelse
- 50 g smör
- 240 g äggula
- 60 g strösocker
- 360 g äggvita
- 1 tsk citron, saft
- 150 g strösocker
- sylt (eller marmelad)
- glass
Servering
- maräng
- godis
Gör så här
- Sikta mjölsorterna på ett papper.
- Smält smöret.
- Vispa äggula och socker skummigt.
- Vispa äggvita, citron och socker till maräng.
- Vänd ner äggulesmeten i marängen tillsammans med mjölet. Vänd slutligen i smöret.
- Stryk ut smeten på bakplåtspapper och baka på 210 grader, 6-8 minuter. Håll uppsikt!
- Vänd upp kakan direkt på sockrat papper.
- Stryk ut valfri sylt eller marmelad på kakan.
- Bred även på valfri glass.
- Rulla ihop kakan och frys in den.
Servering
- Ta fram kakan innan servering och skär upp i bitar.
- Spritsa exempelvis lite maräng ovanpå varje bit samt dekorera med kycklingar och ägg.