Päronmarmelad med cointreau och vanilj

Päronmarmelad med cointreau och vanilj
Foto: Koket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Päronmarmelad med cointreau och vanilj

14

6 steg att laga

5 ingredienser

Gör en marmelad till vinterns ostbrickor eller lyxiga bruncher. Det här är en riktig favorit med päron, cointreau och vanilj!

läs mer
Annons
boxen present

Få hem nya spännande produkter och fler recept med Kökets box! 
Läs mer & beställ >

Ingredienser

  • 500 g päron
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 0,5 citron, saften
  • 4 cl cointreau
  • 250 g syltsocker

Gör så här

  1. Skala och skär ner päronen till små tärningar.
  2. Lägg ner päronen i en kastrull och tillsätt en liten skvätt vatten.
  3. Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt i kastrullen. Pressa ner saften från 0,5 citron.
  4. Koka päronen mjuka, ca 10 minuter.
  5. Tillsätt sedan cointreau och syltsocker och koka yttterligare 4-5 minuter.
  6. Dra av från värmen och häll upp i rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.