Päronmarmelad med cointreau och vanilj

2 röster

Gör en marmelad till vinterns ostbrickor eller lyxiga bruncher. Det här är en riktig favorit med päron, cointreau och vanilj!

Visa mer

Du behöver

  • 500 g päron
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 0,5 citron, saften
  • 4 cl cointreau
  • 250 g syltsocker

Gör så här

  1. Skala och skär ner päronen till små tärningar.
  2. Lägg ner päronen i en kastrull och tillsätt en liten skvätt vatten.
  3. Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt i kastrullen. Pressa ner saften från 0,5 citron.
  4. Koka päronen mjuka, ca 10 minuter.
  5. Tillsätt sedan cointreau och syltsocker och koka yttterligare 4-5 minuter.
  6. Dra av från värmen och häll upp i rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
I samarbete med Kökets box
1 november 2018

Laddar fler recept