Päronmarmelad med cointreau och vanilj
Päronmarmelad med cointreau och vanilj
5 ingredienser
Gör en marmelad till vinterns ostbrickor eller lyxiga bruncher. Det här är en riktig favorit med päron, cointreau och vanilj!
Ingredienser
- 500 g päron
- 1 vaniljstång, fröna
- 0,5 citron, saften
- 4 cl cointreau
- 250 g syltsocker
Gör så här
- Skala och skär ner päronen till små tärningar.
- Lägg ner päronen i en kastrull och tillsätt en liten skvätt vatten.
- Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt i kastrullen. Pressa ner saften från 0,5 citron.
- Koka päronen mjuka, ca 10 minuter.
- Tillsätt sedan cointreau och syltsocker och koka yttterligare 4-5 minuter.
- Dra av från värmen och häll upp i rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.