Päronmarmelad med cointreau och vanilj

11 röster

Gör en marmelad till vinterns ostbrickor eller lyxiga bruncher. Det här är en riktig favorit med päron, cointreau och vanilj!

Visa mer

Du behöver

  • 500 g päron
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 0,5 citron, saften
  • 4 cl cointreau
  • 250 g syltsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och skär ner päronen till små tärningar.
  2. Lägg ner päronen i en kastrull och tillsätt en liten skvätt vatten.
  3. Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt i kastrullen. Pressa ner saften från 0,5 citron.
  4. Koka päronen mjuka, ca 10 minuter.
  5. Tillsätt sedan cointreau och syltsocker och koka yttterligare 4-5 minuter.
  6. Dra av från värmen och häll upp i rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
I samarbete med Kökets box

Laddar fler recept...