Päron- och parmesanravioli

NYHET
Päron- och parmesanravioli
Foto: Tv4

Päron- och parmesanravioli

19 ingredienser

1 h + tid i kyl

Ravioli med päron och parmesanost blir riktigt gott tillsammans med parmachips och tryffelsås. En riktigt festlig huvudrätt med finess!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 150 g vetemjöl
  • 150 g durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Fyllning

  • 1 päron, mosade
  • 1 burk ricotta
  • cayennepeppar
  • svartpeppar
  • parmesanost, riven

Tryffelsås

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl oxfond
  • svartpeppar
  • salt
  • parmesanost, riven
  • 3 msk tryffelolja

Servering

  • parmaskinka
  • örtolja (t.ex. basilika + rapsolja)

Gör så här

Pastadeg

  1. Knåda ihop ingredienserna till pastadegen.
  2. Vira in degen i plastfolie och lägg i kylen i minst 3 timmar.

Fyllning

  1. Mixa päronen till ett mos.
  2. Blanda ihop ricotta, kryddor och smaksätt med päronmoset (ca 5 msk).
  3. Riv i parmesanosten till rätt konsistens. Blandningen ska inte bli för lös.
  4. Kavla ut hälften av degen tunt och markera ut storleken på dina ravioli.
  5. Klicka ut fyllningen på degen och täck med ett lika stort lock av deg. Fäst ihop degen genom att nypa i kanterna med fingrarna eller använd en gaffel.
  6. Koka upp vatten med rikligt med salt.
  7. Häll i dina ravioli. När de flyter upp till ytan är de klara.

Tryffelsås

  1. Koka upp grädde tillsammans med oxfond och kryddor.
  2. Smaksätt med parmesanost och tryffelolja.
  3. Lägg ravioli i såsen och låt puttra på låg värme.

Servering

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg parmaskinka på ett bakplåtspapper och låt torka i ca 10 minuter i ugnen.
  3. Servera raviolin på tallrikar med krossad parmaskinka och örtolja.