• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Päron i chokladtäcke

Päron i chokladtäcke
Foto: TV4

Päron i chokladtäcke

7 steg att laga

9 ingredienser

50 min

Mumsig och väldigt lättlagad dessert med inlagt päron under ett täcke av choklad. Servera med glass och gärna något bär till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 burk inlagda päron
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Häll av päronen och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Häll alla övriga ingredienser i en bunke eller matberedare. Rör till en jämn smet.
  4. Bred smeten över päronen och ställ mitt i ugnen och grädda i 20 minuter.
  5. Stäng av ugnen och låt efterrätten stå 5 minuter efter att du stängt av.
  6. Låt svalna i 10 minuter innan du serverar, det är gott om kakan är lite ljummen vid servering.
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Eller glass av din egen smak.