Päron i chokladtäcke

Päron i chokladtäcke
Foto: TV4

Päron i chokladtäcke

1

7 steg att laga

9 ingredienser

50 min

Mumsig och väldigt lättlagad dessert med inlagt päron under ett täcke av choklad. Servera med glass och gärna något bär till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 burk inlagda päron
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Häll av päronen och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Häll alla övriga ingredienser i en bunke eller matberedare. Rör till en jämn smet.
  4. Bred smeten över päronen och ställ mitt i ugnen och grädda i 20 minuter.
  5. Stäng av ugnen och låt efterrätten stå 5 minuter efter att du stängt av.
  6. Låt svalna i 10 minuter innan du serverar, det är gott om kakan är lite ljummen vid servering.
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Eller glass av din egen smak.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer