Parmesangratinerad bönpanna
Parmesangratinerad bönpanna
12 ingredienser
Förgyll veckan med den här härliga parmesangratinerade bönpannan med salvia.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- ca 1 dl färsk salvia, hackad
- 1 msk olja (till stekning)
- 2 burkar färdigkokta stora vita bönor (eller 6 dl egen kokta vita bönor)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- parmesanost
Gör så här
- Värm ugnen till 225-250 grader.
- Finhacka lök, vitlök och salvia och stek mjuk i en panna med olja.
- Skölj av bönorna om de är på burk.
- Häll alla ingredienser i pannan (utom parmesanen) om pannan tål ugn. Häll annars över ingredienserna i en ugnsform.
- Toppa med parmesan.
- Slå på grilleffekten i ugnen och låt gratinera ett par minuter tills parmesanen fått fin färg.
- Servera rätten förslagsvis med kokt färskpotatis som fått en liten dusch av pressad citron. Pasta, klyftpotatis, pressad potatis eller ris passar också bra till.