Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor

Foto: TV4
Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor
14 ingredienser
60m
Saftig fudgekaka, med chokladglasyr, serveras med vispad grädde och söta pärlor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Fudgekaka
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
glasyr
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl strösocker
- 2 msk sirap
- 100 g mörk blockchoklad
- 100 g smör
Garnering
- pärlströssel
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
Fudgekaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
- Smält matfettet i en kastrull och låt svalna.
- Rör ner strösocker och äggen.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt den torra blandningen i kastrullen och arbeta smeten slät.
- Bred ut i långpannan och grädda i 15–20 min.
- Vänd kakan upp och ner på smörpapper och dra försiktigt av bakplåtspappret.
- Låt kakan svalna.
Glasyr
- Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet.
- Låt detta koka tills det tjocknar (ca 10–15 min.)
- Ta kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
- Bred glasyren över kakan och ställ den kallt.
Servering
- Vispa vispgrädden.
- Servera kakan i rutor eller använd pepparkaksform för att göra grisfigurer.
- Spritsa grädden i klickar jämte kakan.
- Strö pärlströssel över kakan och grädden.