Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor

60m
4
Pärlor åt svin, fudgekaka med grädde och pärlor
Foto: TV4

Saftig fudgekaka, med chokladglasyr, serveras med vispad grädde och söta pärlor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 oktober 2017
60m
4

Du behöver

Fudgekaka

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör

Garnering

  • pärlströssel
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Fudgekaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Smält matfettet i en kastrull och låt svalna.
  4. Rör ner strösocker och äggen.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  6. Tillsätt den torra blandningen i kastrullen och arbeta smeten slät.
  7. Bred ut i långpannan och grädda i 15–20 min.
  8. Vänd kakan upp och ner på smörpapper och dra försiktigt av bakplåtspappret.
  9. Låt kakan svalna.
  10. Glasyr
    Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet.
  11. Låt detta koka tills det tjocknar (ca 10–15 min.)
  12. Ta kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
  13. Bred glasyren över kakan och ställ den kallt.
  14. Servering
    Vispa vispgrädden.
  15. Servera kakan i rutor eller använd pepparkaksform för att göra grisfigurer.
  16. Spritsa grädden i klickar jämte kakan.
  17. Strö pärlströssel över kakan och grädden.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept