Pärlcouscous med saffran och spenatsallad

koket.se
Pärlcouscous med saffran och spenatsallad
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Pärlcouscous med saffran och spenatsallad

12 ingredienser

Enkel vardagsrätt med favoriten pärlcouscous som får god smak av saffran, paprika och tomat. Bjud med en enkel spenatsallad, tjock yoghurt och rostade mandlar.

WW ViktVäktarna

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl pärlcouscous
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 röd paprika
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g färsk spenat
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan fint.
  3. Fräs vitlök och paprika i generöst med olja i en stekpanna på medelhög värme några minuter. Tillsätt saffran, paprikapulver och tomatpuré, låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Bland couscousen med den frästa tomat- och paprikaröran. Smaka av med salt och vinäger.
  5. Grovhacka mandeln.
  6. Blanda spenaten med 1 msk olivolja, 1 tsk vinäger och salt. Tillsätt de rostade mandlarna och vänd runt.
  7. Servera pärlcouscous med spenatsallad och yoghurt.