Parisare med stekt ägg och pepparrot

koket.se
Parisare med stekt ägg och pepparrot
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Parisare med stekt ägg och pepparrot

15 ingredienser

20 m

Matig macka som toppas med köttfärsbiffar med riven rödbeta och potatis. Avsluta med ett stekt ägg och lite krasse.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 potatis, riven
  • 1 dl kokt rödbeta, riven
  • 3 msk kapris
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1,5 tsk salt
  • olja, att steka i
  • smör, att steka i
  • 4 ägg, till stekning
  • 4 skivor vitt bröd, till stekning
  • 10 cm färsk pepparrot, skalad
  • 1 ask krasse
  • sallad, att servera till

Gör så här

  1. Blanda färsen med kokt riven rödbeta, kokt riven potatis och riven gul lök.
  2. Tillsätt kapris, ägg och grädde samt lite salt. Blanda runt och forma stora portionsbitar.
  3. Stek biffarna i olja på medelvärme, cirka 4 minuter per sida. När biffarna vänds, tillsätt en klick smör.
  4. Rosta brödet i panna eller brödrost. Stek äggen på ena sidan i en separat stekpanna i smör, medelvärme i cirka 5 minuter.
  5. Servera biffarna på brödet, toppa med ägg, pepparrot och krasse samt servera med sallad.