Parfait framboise -hallonparfait med hallonöl

7 röster
5 m + 3-4 h i frysen
4

Hallonparfait gjord på hallonöl som serveras med färska hallon och citronmeliss.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
5 m + 3-4 h i frysen
4

Du behöver

  • 2 flaskor lambicbaserad hallonöl, t ex Boon eller Oud Beersel (2 á 375 cl)
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 400 g hallon

Garnering

  • Hallon
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Koka ner hallonölen i stor kastrull (det skummar) tills det återstår ca 4 matskedar. Var försiktig på slutet, det går fort då. Annars riskerar du att det enda som finns kvar är förbrända rester i kastrullbotten. Låt svalna.
  2. Vispa äggulor, socker och ölreduktion fluffiga i en bunke.
  3. Vispa grädden och mixa ner bären. Vänd ner detta i äggsmeten med slev, inte visp.
  4. Lägg i form som kläds invändigt med väl utslätad gladpack. Ställ i frysen minst 3-4 timmar.
  5. Ta fram 20-30 minuter innan parfaiten ska serveras och tippa över ända på fat.
  6. Garnera med hallon och citronmelissblad.
4 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept