Paprikas krumpli

NYHET
koket.se
Paprikas krumpli
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Paprikas krumpli

13 ingredienser

30 min

"Vår mamma/mormor lagade alltid den här rätten. Det är klassisk ungersk matlagning - enkla råvaror, maximalt med smak. Leta efter “djävulskorv” i mataffären, den ger extra smak." /Carla Von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 röd paprika
  • 1 king solo vitlök (stor)
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 Kolbasz Gyulai (ungersk djävulskorv)
  • 3 tomater (halvstora och mjuka)
  • 7 potatisar
  • 7 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar

Servering

  • bröd
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Skala samt hacka löken och fräs den i en mellanstor kastrull (eller gryta) tills den är genomskinlig. Det tar ca 7 minuter.
  2. Hacka paprikan fint och rör ner i grytan.
  3. Skala och hacka vitlöken och lägg i grytan. Tillsätt även mejram och paprikapulver så att det får fräsa med.
  4. Skiva korven i tunna skivor och fräs med i grytan.
  5. Hacka tomaterna och rör ner även dem i grytan.
  6. Skala samt klyfta potatisen och lägg ner bitarna i grytan.
  7. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  8. Låt det puttra i ca 20 minuter tills potatisen blivit mjuk.
  9. Smaka av med salt och peppar.

servering

  1. Servera med färskt bröd till och en klick crème fraîche.