Paprika med ris och svamp

Foto: TV4
Paprika med ris och svamp
Ingredienser
- 4 paprikor
- 2 gula lökar, hackade
- 1-2 klyftor vitlök, hackade
- 1 förp kantareller (eller färsk svamp) [ca 200 g]
- 3 dl råris
- 8 dl grönsaksbuljongtärning
- salt
- svartpeppar
- 0,5 förp passerade tomater
- 1 knippe persilja, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform.
- Fräs lök och vitlök lätt i en gryta. Tillsätt svamp och ris och rör tills riset tar färg.
- Tillsätt 6 dl av buljongen och koka skata under lock tills riset är klart.
- Blanda riset med persilja och tomater. Fyll paprikorna. Slå resten av buljongen i formen och ställ in formen mitt i ugnen tills paprikorna mjukar.