Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Paprika med ris och svamp
Foto: TV4
Paprika med ris och svamp
Betyg: 3 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Köket.se
10
ingredienser
Grönt och gott.
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
4 paprikor
2 gula lökar, hackade
1-2 klyftor vitlök, hackade
1 förp kantareller (eller färsk svamp) [ca 200 g]
3 dl råris
8 dl grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
0,5 förp passerade tomater
1 knippe persilja, hackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform.
Fräs lök och vitlök lätt i en gryta. Tillsätt svamp och ris och rör tills riset tar färg.
Tillsätt 6 dl av buljongen och koka skata under lock tills riset är klart.
Blanda riset med persilja och tomater. Fyll paprikorna. Slå resten av buljongen i formen och ställ in formen mitt i ugnen tills paprikorna mjukar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut