Paprika med lammfärs

0 röster
4
Paprika med lammfärs
Foto: TV4

När du väljer färg på paprikan, tänk på att röd och gul smakar rundare än den gröna.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 mindre paprikor
  • ca 400 g lammfärs
  • salt
  • vitpepar, malen
  • 1 gul lök, liten
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tomater
  • 5 champinjon
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl kokt ris
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl buljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl ost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform. Krydda färsen med salt och peppar. Hacka lök och vitlök. Skålla, skala och hacka tomaterna. Finhacka svampen.
  2. Blanda färsen med lök, vitlök, tomater, champinjoner, tomatpuré, ris och kryddor.
  3. Fyll paprikorna, strö på ost. Blanda buljong och olivolja och slå i formen. Stek i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter, tills färsen är klar.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...