Pappardelle med tryffeldoftande vit köttfärssås
Pappardelle med tryffeldoftande vit köttfärssås
16 ingredienser
35 min
En lyxigt god köttfärssås där fläskfärs tillsammans med svamp, vitlök, grädde och timjan blir en oemotståndligt god och perfekt bjudpasta.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 300 g champinjoner, tunt skivade
- 1 gul lök, tunt skivad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 400 g fläskfärs
- 0,5 tsk torkad timjan
- 1 dl vitt vin
- 4 dl grädde
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- vit tryffelolja, några droppar
- 200 g färsk spenat
- 2 dl parmesanost, riven till såsen
- 1 dl parmesanost, riven till topping
- 400 g pappardelle
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek svampen i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg över svampen på en tallrik.
- Stek lök och vitlök tills de mjuknar i stekpannan. Tillsätt fläskfärs och stek till färsen är tillagad. Lägg tillbaka svampen i pannan.
- Tillsätt timjan och vitt vin. Låt vinet koka in i färsen. Tillsätt sedan grädden och kycklingfond och låt koka ihop.
- Vänd ner spenat och parmesan i såsen, droppa på lite tryffelolja och låt koka ihop i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan al dente och häll av i durkslag, spara 2 dl pastavatten. Vänd runt pastan i den puttrande såsen och spä ev med lite pastavatten.
- Servera genast med riven parmesan på toppen.