Papà Paciellos konserverade tomater

Papà Paciellos konserverade tomater

Papà Paciellos konserverade tomater

3 ingredienser

Ett enkelt recept på Papà Paciellos pomodori pelati (konserverade tomater). Recept av Lina Paciello från programmet En bondgård mitt i stan.

Ingredienser

  • 5 kg tomat, mogna, gärna San marzano
  • 2-3 blad färsk basilika, per burk
  • 1 krm salt, per burk

Gör så här

  1. Koka lock och glasburkar så de blir steriliserade. Eller sterilisera dem i ugnen på ca 120 grader i 10-15 minuter.
  2. Tvätta tomaterna och förväll dem i sjudande vatten.
  3. Skala tomaterna och lägg dem antingen hela eller mosa/ dela dem i mindre delar i burkarna.
  4. Fyll burkarna tätt, hela vägen upp med förvällda tomater. Krydda med salt och basilika efter tycke och smak. (Pressa ner tomaterna under vätskan för att få ut ev luftbubblor för längre hållbarhet).
  5. Sätt på lock och koka hela burken i minst 30 minuter till.
  6. Låt burken svalna i vattnet - sedan är den redo att förvaras.