Paolos tagliatelle med salsiccia och mascarponekräm

83 röster
40 min
4
Paolos tagliatelle med salsiccia och mascarponekräm
Foto: Tv4

Mustig och riktigt smakrik pastarätt där du gör en sås på färsen från färska salsicciakorvar. Serverad med en mascarponekräm med parmesan blir det en riktig fullträff.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle (eller annan lång pasta)
  • 300 g färsk salsiccia (gärna med peperoncino)
  • 100 g färska haricots verts
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl parmesan, grovriven
  • 1,5 msk persilja, finhackad
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 krm strösocker
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesan, riven, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dra skinnet från salsiccian och skär färsen i små bitar. Skölj och ansa haricots vertsen.
  2. Vispa mascarponen till en pösig kräm. Rör ner med parmesanost, persilja, salt och peppar. Blanda i lite i taget så att blandningen behåller sin krämighet och inte blir tunnflytande. Ställ in i kylen.
  3. Hetta upp olivolja (ca 2-3 msk) i en stekpanna. Lägg i salsicciabitarna och stek dem i ca 3-4 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Värm upp olivolja i en kastrull. Låt vitlöksklyftorna fräsa långsamt i oljan utan att den tar färg. Tillsätt tomater, vin, basilikakvistar, salt och socker. Låt tomatsåsen koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
  5. Plocka upp och kasta vitlöksklyftorna och basilikakvistarna, smaka av med salt. Blanda ner salsicciabitarna i tomatsåsen.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner bönorna i pastavattnet så att de blir klara samtidigt som pastan. Häll av i ett durkslag.
  7. Servera pastan och bönorna med tomatsåsen och en klick mascarpone. Garnera med färskriven parmesan.
29 september 2018

Laddar fler recept...