Paolos tagliatelle med salsiccia och mascarponekräm

55 röster
40 min
4

Mustig och riktigt smakrik pastarätt där du gör en sås på färsen från färska salsicciakorvar. Serverad med en mascarponekräm med parmesan blir det en riktig fullträff.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle eller annan lång pasta
  • 300 g färsk salsiccia (gärna med peperoncino)
  • 100 g färska haricots verts
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 1,5 msk finhackad persilja
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 krm strösocker
  • olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesan riven till garnering

Gör så här

  1. Dra skinnet från salsiccian och skär färsen i små bitar. Skölj och ansa haricots vertsen.
  2. Vispa mascarponen till en pösig kräm. Rör ner med parmesanost, persilja, salt och peppar. Blanda i lite i taget så att blandningen behåller sin krämighet och inte blir tunnflytande. Ställ in i kylen.
  3. Hetta upp olivolja (ca 2-3 msk) i en stekpanna. Lägg i salsicciabitarna och stek dem i ca 3-4 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Värm upp olivolja i en kastrull. Låt vitlöksklyftorna fräsa långsamt i oljan utan att den tar färg. Tillsätt tomater, vin, basilikakvistar, salt och socker. Låt tomatsåsen koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
  5. Plocka upp och kasta vitlöksklyftorna och basilikakvistarna, smaka av med salt. Blanda ner salsicciabitarna i tomatsåsen.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner bönorna i pastavattnet så att de blir klara samtidigt som pastan. Häll av i ett durkslag.
  7. Servera pastan och bönorna med tomatsåsen och en klick mascarpone. Garnera med färskriven parmesan.
29 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept