Paolos pasta med kyckling och salvia

40 m
4
Spela video Paolos pasta med kyckling och salvia
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle, ej färsk
  • 500 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 små torkade peperoncino (chili)
  • 2 msk färsk salvia, grovstrimlad
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • olivolja
  • 50 g pinjenötter (2 msk)
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Skiva vitlöken. Hetta upp rikligt med olivolja en stor stekpanna. Lägg i vitlök, peperoncino och salvia. Fräs i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek tills de är gyllenbruna runt om.
  3. Häll i vinet och låt alltsammans fräsa tills det mesta av vinet ångat bort, ca 3-5 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas.
  4. Blanda i tomater och salt, koka sedan såsen i ca 15 minuter.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns vid.
  6. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag.
  7. Häll snabbt men försiktigt över pastan i pannan med kycklingen, hetta upp och blanda noga. Tillsätt pinjenötter och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med färskriven parmesanost, i en skål bredvid, för den som önskar.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept