Paolos pasta med kalkon och svartkål

30 m
4
Spela video Paolos pasta med kalkon och svartkål
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g svartkål (alt. färsk bladspenat eller mangold)
  • 1 liten fänkålshuvud
  • olivolja
  • smör
  • 1 peperoncino, finsmulad
  • salt och peppar
  • 1 dl vin
  • 400 g tagliatelle
  • 3 dl matlagningsgrädde

Servering

  • citron, rivet skal
  • parmesanost, färskriven
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Putsa kalkonfiléen fri från ev. senor och skär den i tärningar, salta. Skala och skär löken i strimlor.
  2. Skölj och skär bort de grövsta stjälkstockarna på svartkålen och strimla den grovt. Skölj och hacka fänkålen.
  3. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stor panna som rymmer hela rätten. Fräs kalkontärningarna tills de är gyllenbruna. Lägg sedan över dem på en tallrik.
  4. Tillsätt lite olivolja i samma panna. Stek lök, fänkål och finsmulad peperoncino, på låg värme, i ett par minuter. De ska mjukna, utan att de tar färg.
  5. Lägg i svartkålen, salta, peppra och häll sedan i vinet. Låt allt puttra tills det mesta av vinet ångat bort. Blanda i kalkontärningarna och grädde, koka sakta i ca 5-10 minuter, tills grädden tjocknat och blivit krämig.
  6. Koka pastan al denne i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den snabbt rinna av i ett durkslag.
  7. Häll över pastan i pannan med kalkontärningarna. Rör i citronzest och smaka av med salt och peppar. Servera med färskriven parmesanost och finhackad persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept