Paolos pasta med kalkon och svartkål

30 m
4
Spela video Paolos pasta med kalkon och svartkål
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g svartkål (alt. färsk bladspenat eller mangold)
  • 1 liten fänkålshuvud
  • olivolja
  • smör
  • 1 peperoncino, finsmulad
  • salt och peppar
  • 1 dl vin
  • 400 g tagliatelle
  • 3 dl matlagningsgrädde

Servering

  • citron, rivet skal
  • parmesanost, färskriven
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Putsa kalkonfiléen fri från ev. senor och skär den i tärningar, salta. Skala och skär löken i strimlor.
  2. Skölj och skär bort de grövsta stjälkstockarna på svartkålen och strimla den grovt. Skölj och hacka fänkålen.
  3. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stor panna som rymmer hela rätten. Fräs kalkontärningarna tills de är gyllenbruna. Lägg sedan över dem på en tallrik.
  4. Tillsätt lite olivolja i samma panna. Stek lök, fänkål och finsmulad peperoncino, på låg värme, i ett par minuter. De ska mjukna, utan att de tar färg.
  5. Lägg i svartkålen, salta, peppra och häll sedan i vinet. Låt allt puttra tills det mesta av vinet ångat bort. Blanda i kalkontärningarna och grädde, koka sakta i ca 5-10 minuter, tills grädden tjocknat och blivit krämig.
  6. Koka pastan al denne i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den snabbt rinna av i ett durkslag.
  7. Häll över pastan i pannan med kalkontärningarna. Rör i citronzest och smaka av med salt och peppar. Servera med färskriven parmesanost och finhackad persilja.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Rivjärn från kända varumärken

Rivjärn från kända varumärken Se fler

Fler goda recept