Pannkakstårta med citron och kokos

Pannkakstårta med citron och kokos
Foto: TV4
Andreas Karlsson
Andreas Karlsson

Pannkakstårta med citron och kokos

Av: Andreas Karlsson

Från: Efter stängning

17 ingredienser

Läcker pannkakstårta fylld med en fräsch färskostkräm med citron och kokos. Garnera med bär efter säsong. Tips! Kokosen i färskostkrämen kan bytas ut mot samma mängd hallon för att få en rosa fyllning i tårtan.

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 10 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Färskostkräm

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 400 g färskost
  • 2 dl riven kokos
  • 2 citroner, rivet skal
  • 0,5 kruka citronverbena (eller citronmeliss)
  • 4 dl florsocker

Kokoscrunch

  • 3 msk strösocker
  • 3 msk smör
  • 2 dl riven kokos

Topping

  • hallon
  • citronverbena (eller citronmeliss)

Gör så här

Pannkakor

  1. Smält 50 g smör till pannkakssmeten.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, salt, vaniljsocker och 1/3 av mjölken i en bunke tills smeten är klumpfri.
  3. Späd smeten med resten av mjölken och tillsätt det smälta smöret. Låt vila ca 30 min.
  4. Stek pannkakorna och lägg upp på bakplåtspapper så att de svalnar.

Kokoscrunch

  1. Stek kokosen i smör och socker på medelvärme tills den är gyllenbrun. Lägg upp på papper och låt svalna.

Färskostskräm

  1. Vispa smöret luftigt.
  2. Vispa i färskost och florsocker.
  3. Finhacka citronverbena och zesta citronerna. Tänk på att inte få med det vita från citronskalet.
  4. Tillsätt citronverbena, rivet citronskal och kokos. Vispa så att det fördelas jämnt.

Montering

  1. Varva pannkakor och färskostkräm.
  2. Avsluta med ett lager färskostskräm och toppa med hallon, kokoscrunch, och citronverbena.