Pannkakstårta med citron och kokos
Pannkakstårta med citron och kokos
17 ingredienser
Läcker pannkakstårta fylld med en fräsch färskostkräm med citron och kokos. Garnera med bär efter säsong. Tips! Kokosen i färskostkrämen kan bytas ut mot samma mängd hallon för att få en rosa fyllning i tårtan.
Ingredienser
Pannkakssmet
- 5 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 10 dl mjölk
- 50 g smör
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
Färskostkräm
- 200 g smör, rumstempererat
- 400 g färskost
- 2 dl riven kokos
- 2 citroner, rivet skal
- 0,5 kruka citronverbena (eller citronmeliss)
- 4 dl florsocker
Kokoscrunch
- 3 msk strösocker
- 3 msk smör
- 2 dl riven kokos
Topping
- hallon
- citronverbena (eller citronmeliss)
Gör så här
Pannkakor
- Smält 50 g smör till pannkakssmeten.
- Vispa ihop ägg, mjöl, salt, vaniljsocker och 1/3 av mjölken i en bunke tills smeten är klumpfri.
- Späd smeten med resten av mjölken och tillsätt det smälta smöret. Låt vila ca 30 min.
- Stek pannkakorna och lägg upp på bakplåtspapper så att de svalnar.
Kokoscrunch
- Stek kokosen i smör och socker på medelvärme tills den är gyllenbrun. Lägg upp på papper och låt svalna.
Färskostskräm
- Vispa smöret luftigt.
- Vispa i färskost och florsocker.
- Finhacka citronverbena och zesta citronerna. Tänk på att inte få med det vita från citronskalet.
- Tillsätt citronverbena, rivet citronskal och kokos. Vispa så att det fördelas jämnt.
Montering
- Varva pannkakor och färskostkräm.
- Avsluta med ett lager färskostskräm och toppa med hallon, kokoscrunch, och citronverbena.