Pannbiffar med mac and cheese

NYHET
koket.se
Pannbiffar med mac and cheese
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Pannbiffar med mac and cheese

21 ingredienser

Saftiga biffar på fläskfärs serveras med en amerikainspirerad makaronilåda med två sorters ost. Lyxig gott! En krispig sallad i citrondressing att servera vid sidan om ger fräschör till rätten.

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl is, krossad
  • 1 ägg
  • vitpeppar, nymalen
  • smör, till stekning

Mac and cheese

  • 4 dl makaroner
  • 3 dl majskorn
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, fint riven
  • 20 g smör
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 100 g parmesanost, riven¨

Isbergssallad med citrondressing

  • 0,5 isbergssallad, grovt skuret
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 citron, skalet, rivet och juicen

Gör så här

Pannbiffar

  1. Ställ bunke och redskap till färsen i frysen en bra stund före tillagning.
  2. Blanda mjölk och ströbröd i annan bunke för att svälla.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna, låt svalna.
  4. Blanda färsen med salt och is tills färsen går ihop ordentligt. Tillsätt lök, ägg och ströbrödsblandning. Krydda med peppar och fortsätt blanda tills färsen går ihop ordentligt igen.
  5. Gör ett stekprov för att eventuellt justera med salt, peppar eller mer vätska.
  6. Forma fina pannbiffar av smeten. Stek dem i smör i en panna tills de är precis genomstekta. Lägg över i en ugnsform och varmhåll fram till servering.

Mac and cheese

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet, tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden till kokning. Ta från värmen och vispa ner den lagrade osten, smaka av med salt.
  4. Vänd ner makaroner, majs, sambal oelek och riven vitlök. Smaka av med salt igen. '
  5. Häll upp i en låg vid form (man vill ha mycket gratängyta) och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Isbergssallad med citrondressing

  1. Strimla isbergssalladen grovt. Vänd runt isbergssallad med rapsolja, citronjuice och citronskal. Smaka av med salt.

Servering

  1. Bjud biffarna med mac and cheese och salladen.