Pannbiff med stekt paprika och rotmos

45 m
4
Spela video Pannbiff med stekt paprika och rotmos
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • salt och svartpeppar
  • olja och smör, att steka i
  • 500 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 msk rökt paprikapulver
  • ev 25 g smör
  • 1 knippe bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, timjan, rivna vitlöksklyftor samt salt och peppar till en smet. Provstek en liten bit och smaka av. Forma till biffar och lägg åt sidan.
  2. Skala rotselleri och potatis och skär i grova bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  3. Strimla lök och paprika.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna på hög värme så att de får en rejäl yta, genom att steka biffarna ordentligt så smakar färsen mer och blir härligt krispig.
  5. När biffarna fått yta sänker du värmen och lägger ner paprika och lök samt paprikapulver i stekpannan och låter det fräsa med tills biffarna är genomstekta och grönsakerna mjuka.
  6. Mosa rotfrukterna med en visp, träslev eller stomp och rör eventuellt ner en klick smör. Toppa biffarna med hackad persilja och servera genast.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept