Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma hastigt pannbiffar av dem, salta och peppra. Gör dem något plattare än du tänkt dig då de krymper ihop och blir högre under tillagningen.
Lägg ner dem med den kryddade ytan nedåt i en het panna med olja och smör, stek tills du anar vätska på ytan. Salta och peppra den andra sidan, vänd dem och stek en kort stund till.
Skala och dela alla rotfrukter i ungefär lika stora bitar, desto mindre desto kortare koktid. Koka dem långsamt i grönsaksbuljong tills de är mjuka rakt igenom. Häll av buljongen, spara den gärna som soppbas till en annan dag. Mosa rotfrukterna och mixa dem sedan till ett jämn mos. Rör därefter ner smör och crème fraîche.
Lingonchutney
Hacka rödlöken och fräs den mjuk, men inte brynt, i oljan tillsammans med timjan. Tillsätt därefter lingon, honung och riven ingefära och koka precis ihop.