Panko- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och sojamajjo
20 ingredienser
45 m
Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.
Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp. Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
Blanda panko, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
Hetta upp oljan och smöret till 180 grader. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
Häll sojan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla sojan med majonnäsen.