Pankets med hibiskus

Pankets med hibiskus

Av: Madan Gaye, Aysha Jones

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

2 h

Hemgjorda pankets med hibiskus kan förgylla vilken dag som helst! Perfekt att servera som de är eller tillsammans med en kopp te eller ett glas mjölk.

Ingredienser

portioner sats
  • 2 dl mjölk, ljummen
  • 25 g jäst
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 7-9 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • russin (valfritt)
  • saffran (valfritt)

Gör så här

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm och blanda sedan med jästen samt alla torra ingredienser utom mjöl och kokos. Låt vätskan stå en liten stund innan du tillsätter kokosen och arbeta sedan in mjölet.
  2. Degen ska vara lite klibbig men ändå gå att arbeta med när du mjölar händerna. Låt degen jäsa i ca 1–2 timmar.
  3. Värm oljan i ett järn och klicka i smeten i valfri storlek.
  4. För att få fina runda pankets kan du forma smeten innan du friterar den, eller ta upp en mängd med handen och klicka i oljan så dina pankets blir unika i formen.