Panerade ädeldelar

POPULÄRT
Panerade ädeldelar
Foto: TV4
Titti Qvarnström
Titti Qvarnström

Panerade ädeldelar

Av: Titti Qvarnström

Från: Kockarnas kamp

7 ingredienser

1 h 30 m

Det här är ett lite nördigt recept där jag använder en del specialutrustning för att det helt enkelt blir bäst så. Man kan absolut laga det utan både vakuumeringsmaskin och professionellt vattenbad, då gäller det att vara uppmärksam på temperaturen! /Titti

Servera gärna med kokta rödbetor, surdegskrutonger, akkawi eller fetaost och kirskål, ramslök eller grönkål, beroende på säsong.

Ingredienser

portioner

Ädeldelar

  • 250 g tjurtestikel
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 dl mjölk
  • 1 kvist rosmarin

Panering

  • 0,5 dl grovt rågmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Putsa testiklarna rena från senor och hinnor, skölj i kallt vatten.
  2. Rosta korianderfröna i en torr stekpanna.
  3. Lägg testiklarna i en vakuumpåse tillsammans med mjölk, rosmarin och korianderfrö och förslut.
  4. Tillaga i vattenbad vid 60 grader i ca 1 timme, tills det har blivit lite studs i konsistensen. Låt svalna.
  5. Blanda rågmjöl och salt. Portionera testiklarna och vänd i rågmjölet. Värm en stekpanna och bryn bitarna i smöret. Låt dem inte stekas för länge de gärna blir hårda och lite sega av för mycket värme.
  6. Servera gärna med kokta rödbetor, surdegskrutonger, akkawi eller fetaost och kirskål, ramslök eller grönkål, beroende på säsong.